۲۵ مرداد ۱۳۹۹، ۱۰:۵۳

در ستاد مقابله با کرونا مطرح شد؛

واکنش روحانی به توافق امارات واسرائیل/توقیف ۴کشتی ایرانی دروغ است

واکنش روحانی به توافق امارات واسرائیل/توقیف ۴کشتی ایرانی دروغ است

رئیس‌جمهور گفت: آمریکایی‌ها وقتی دیدند فضاحت بسیاری برای آنها در شورای امنیت پیش آمده، اعلام کردند که چهار کشتی ایرانی را توقیف کرده‌اند که دروغ است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز (شنبه) در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار داشت: کرونا در بسیاری از استان‌ها روند نزولی پیدا کرده است و برخی از استان‌ها از قبیل خوزستان، کردستان و آذربایجان غربی عملکرد خوبی داشتند و از سیر صعودی متوقف شدند که این برای ما بسیار خوشحال کننده است.

وی افزود: برای مردم ما در موج اول بیماری کرونا، که بیشتر در ماه اسفند و فروردین امسال بود، روشن شد که این بیماری جدی است، اما برخی فکر کردند که زمان آن کوتاه است و باید دو سه هفته مراعات کنیم و سپس تمام می‌شود.

روحانی افزود: مردم در موج دوم کرونا متوجه شدند که این بیماری برای یک زمان کوتاه چند هفته‌ای نیست بلکه باید بلندمدت‌تر در نظر بگیریم. اینطور نیست که دو هفته تعطیل شود و سفر نرویم بلکه باید سبک زندگی و پروتکل‌های مراسمات را عوض کنیم، آن هم برای ماه‌ها یا برای سال‌ها. ممکن است واکسن کرونا ساخته شود ولی ممکن است دوباره به شکل دیگری ظهور و بروز داشته باشد.

وی افزود: ما باید برنامه‌ریزی بلندمدت برای خود در نظر بگیریم، یعنی باید برای کسب و کار خود فکر کنیم، زمانی فکر می‌کردیم این بیماری برای یک ماه است، خب می‌توان یک ماه کسب و کار را تعطیل کنیم اما وقتی می‌بینیم این بیماری برای ۶ ماه تا یک سال یا بیشتر ادامه دارد، باید برای تمام فعالیت‌های ضروری خود برنامه‌ریزی کرده و پروتکل‌ها را مراعات کنیم.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: باید سیستم جدیدی برای فعالیت‌های آموزشی، کسب و کار و مروادات خانوادگی و مراسم‌های محرم و رمضان و … را طراحی کنیم. برای این کار هم مردم باید به صحنه بیایند و به وزارت بهداشت، متخصصین و دستورالعمل‌ها اعتماد کنند و بین همه مسئولین و آنهایی که نفوذ کلام و تریبون دارند یک وحدت بوجود بیاید.

روحانی گفت: اگر بنا باشد ستاد کرونا یک دستورالعملی صادر کند و فرد دیگری که جایگاهی دارد نوع دیگری توضیح دهد، افکار مردم متشتت می‌شود و اضطراب بوجود می‌آید.

وی ادامه داد: دولت در این زمینه وطایف سنگینی دارد. در این شرایط زیرساخت‌های مربوط به بهداشت و درمان را تقویت، تکمیل و توسعه خواهیم داد. تا پایان امسال ۱۰ هزار تخت بیمارستانی و ۲ هزار تخت ICU آماده و تکمیل می‌شود. ما هیچ سالی در این حد سرمایه گذاری نکرده بودیم یعنی باید بیش از سال‌های دیگر به بهداشت و درمان توجه کنیم.

رئیس‌جمهور گفت: باید زیرساخت‌های دیجیتال را توسعه دهیم و برای این کار قدم‌های بلندی باید برداشته شود.

روحانی اظهار داشت: وظیفه دوم ما این است که فعالیت‌ها را بتوانیم با زیرساخت دیجیتال در این کشور توسعه دهیم. امسال سرمایه گذاری ویژه ای برای دولت الکترونیک و ارتباطات جامعه و مردم در چارچوب ارتباطات دیجیتالی مهیا کردیم و تا پایان سال دنبال می‌کنیم. مسأله سوم تقویت شرکت‌های دانش بنیان است که هم باید دارو و هم امکانات و تجهیزات لازم و کیت‌های لازم را برای ما بسازند و به دنبال تهیه واکسن بروند. این کار در حال انجام است و مخصوصاً شرکت‌های دانش بنیانی که مرتبط با کرونا بیشتر فعالیت می‌کنند مورد توجه بیشتر هستند.

وی عنوان کرد: البته همزمان، باید با کشورهای دیگر در فعالیت‌های خود در رابطه باشیم و در فعالیت‌ها و تحقیقات خود باید مشارکت کنیم کما اینکه برخی کشورها این کارها را شروع کردند و ما هم باید انجام دهیم. ضمن اینکه ساخت واکسن را باید در داخل تقویت کنیم اگر حس کردیم کشوری به موفقیت در ساخت واکسن رسیده باید برای خرید آن نیز اقدام کنیم. یعنی ضمن اینکه تلاش می‌کنیم و ممکن است تولید واکسن سه ماه عقب باشیم باید زودتر واکسن را خریداری کنیم و این به عنوان وظایف دولت و بهداشت و درمان در حال آماده شدن است‌.

رئیس جمهور تصریح کرد: امسال امنیت غذایی و تولید امکانات بهداشتی بیش از سال‌های گذشته بر دوش ما است و برای ما اهمیت دارد. در بخش تولید که مربوط به نیازمندی‌های ضروری زندگی ما می‌شود باید تقویت شود و دولت این کار را می‌کند. صادرات غیرنفتی امسال برای ما مهم است زیرا ارز لازم را باید برای تأمین مواد اولیه و کالاهای اساسی مورد نیاز تأمین کنیم. همچنین در ابتکارات جدید باید هم در بخش اقتصادی از اقشار آسیب پذیر به خوبی حمایت کنیم و هم در زمینه آموزش فرزندانمان باید خودمان را آماده کنیم. تعطیل کردن هنر بزرگی نمی‌خواهد. اینکه بتوانیم امکانات مورد نیاز مردم، نشاط و روحیه مردم را در اختیارشان قرار دهیم و در عین حال با این بیماری مبارزه کنیم. جمع این مشکل است و الا اگر یکی را انجام دهیم آسان است و کاری ندارد. همه را تعطیل می‌کنیم و در این حالت بیماری کم می‌شود اما مشکل دیگری شروع می‌شود.

روحانی خاطرنشان کرد: می‌توان همه بچه‌ها را چند سال در خانه نگه دارید و مدرسه نروند؟ شما می‌توانید دانشگاه‌ها را برای چند سال تعطیل کنید؟ می‌توانید مراکز تولیدی را چند هفته تعطیل کنید؟ شدنی نیست و هنر این است که همه فعالیت‌ها انجام شود اما در چارچوبی که پروتکل‌های وزارت بهداشت برای ما تعریف می‌کند. امروز بحث ما این بود که اگر کسی تخلف کرد چگونه با فرد متخلف که پروتکل را رعایت نمی‌کند برخورد کنیم. حالا این فرد متخلف در سیستم اداری است یا در اصناف با کل جامعه. برخی از مجازات‌ها را امروز مورد بحث قرار دادیم و تصویب کردیم ان‌شاءالله از امروز ابلاغ و اجرا می‌شود. هم در ادارات و هم در اصناف و هم در جاهایی که اجتماعات سربسته برای فعالیت‌های مختلف دینی وجود دارد تصمیماتی اتخاذ شده است.

رئیس جمهور ادامه داد: همچنین باید برای ماه محرم و کنکور دقیقاً پروتکل‌ها را مراقبت کنیم تا اجرا شود. هر دو برنامه برای ما مهم است. میلیون‌ها نفر دانش آموخته و خانواده‌هایشان را نمی‌توانیم در شرایط ابهام کامل قرار دهیم که امروز بگویند کنکور هست یا نیست. البته تصمیم این است کنکور اجرا شود. وزارت علوم و وزارت بهداشت و در خود ستاد ملی هم قبلاً این بحث شده بود که کنکور با توجه به همه شرایطی که از لحاظ بهداشتی باید مدنظر قرار بگیرد اجرا شود. مردم همه در خیابان راه می‌روند، درب مغازه می‌روند، اتوبوس سوار می‌شوند و خانه اقوامشان می‌روند.

وی افزود: اینجا نمی‌گوییم همه را باید تعطیل کنیم اما تا بحث کنکور می‌شود دوباره بحث می‌شود کنکور باشد یا نباشد؟ چطور اجتماعات هست؟ چطور مغازه و پاساژ هست؟ کنکور هم همان جور است اما باید مراعات کنیم. کنکور مثل سال‌های پیش نیست اما ما دو تجربه را در این ایام که داشتیم که می‌تواند پشتیبان ما باشد تا در کنکور کارشناسی دقیق‌تر عمل کنیم. گاهی محیط به گونه‌ای است که خوب آماده می‌شود و فاصله‌ها مراعات می‌شود و ماسک استفاده می‌شود. گاهی قبل و بعدش مشکلات ایجاد می‌شود و جمعیتی از خانواده‌ها کنار محل آزمون جمع می‌شوند که باید ساماندهی شود و نباید اجازه دهیم خانواده‌ها تجمع کنند.

رئیس جمهور بیان کرد: باید برنامه‌ای برای محیط بیرونی مدنظر قرار دهیم. به نظر من همه امکانات کشور ما باید بسیج باشد. هم وزارت علوم، هم وزارت بهداشت، هم وزارت کشور هم استانداران و دانشگاه‌های علوم پزشکی باید مراقبت کنیم تا به بهترین شکل این کار انجام بگیرد و جان عزیزی در خطر قرار نگیرد و همه دستورالعمل‌های بهداشتی را پیاده کنیم. برای ماه محرم هم همینطور، روز جمعه اول ماه محرم الحرام است و این فضا هم برای ما مهم است.

وی تاکید کرد: مردم ما عشق به ابی عبدالله الحسین دارند و عزاداری و احترام به خاندان رسالت برای ما مهم است‌. عاشورا باید زنده باشد و مراسم هم باید زنده بماند اما در عین حال همه دستورالعمل‌های بهداشتی که وزارت بهداشت و درمان، وزارت کشور، علمای محترم، سازمان‌های تبلیغاتی تدوین کردند هم مورد مراعات قرار بگیرد.

روحانی گفت: همه آنهایی که در ماه محرم مسئولیت فرهنگی را بر دوش دارند با همکاری هم دستورالعملی را تدوین کردند. اینجا فضای مجازی و صداوسیما خیلی باید کمک کنند همانطور که در ماه رمضان کمک کردند و بسیاری از مراسم‌ها بود که به آن صورت نمی‌توانست پر ازدحام باشد و از تلویزیون و فضای مجازی پخش می‌شد و همان معنویت ماه رمضان و شب‌های احیا حاکم بود که ان شاءالله امسال هم با همین دقت برگزار می‌شود. بی تردید با همکاری هم می‌توانیم کنکور بدون مشکل برگزار کنیم و همینطور ماه محرم بسیار خوبی داشته باشیم به شرطی که همه دست به دست هم دهیم و به دستورالعمل‌های بهداشتی توجه کنیم.

وی اضافه کرد: این روزها با کشور همسایه مان مواجه شدیم که متأسفانه خودش را به دشمن دنیای اسلام و منطقه و قاتل ملت فلسطین نزدیک کرد و تصمیم گرفت روابط را با رژیم صهیونیستی برقرار کند. کشوری که مسلمان است و مردم متدین و بسیار خوبی دارد اما حاکمانش دچار یک مسیر اشتباه و غلطی شدند که فکر می‌کنند خودشان را به آمریکا و رژیم صهیونیستی بچسبانند امنیتشان تأمین می‌شود واقتصادشان رشد پیدا می‌کند این کاملاً اشتباه است.

رئیس جمهور بیان کرد: اولاً این اقدام از طرف ما اقدامی نادرست و غلط و صد درصد محکوم و خیانتی به آرمان مسلمان‌ها و ملت فلسطین و قدس است. در این شرایطی که آمریکایی‌ها نسبت به قدس آن تصمیمات را گرفتند و سفارتخانه‌های خود را بر خلاف مقررات و تصمیمات بین المللی منتقل کردند. اسرائیلی‌ها به فکر غصب و اشغال بخش دیگری از فلسطین هستند و خانه سازی ها را توسعه می‌دهند و جنایات خود را بر علیه مردم مسلمان فلسطین ادامه می‌دهند که در این شرایط برای خوشامد یک حاکمی که در یک کشور غربی بنا است در انتخابات بعدی شرکت کند این تصمیم را گرفتند. در غیر این صورت چرا در این ایام، چرا در این مقطع؟ چرا اگر رابطه غلطی است به جای اینکه اینها اعلام کنند از سوی یک کشور ثالث و آمریکا اعلام می‌شود؟ برای اینکه یک آقایی در واشنگتن رأی بیاورد ما به کشور، مردم، مسلمانان و دنیای عرب خیانت کنیم یا فکر کنیم اگر به دشمنان ایران و اسلام نزدیک شدیم برای خود امنیت داریم.

رئیس جمهور تاکید کرد: این خطا و اشتباه است. ما درکنار شما و حافظ شما بودیم. چند بار دیگر هم در سخنرانی‌ها اشاره کردم که صدام از ما خواهش و به ما التماس کرد که ما چیزی نگوییم تا بتواند برود کل کویت، عربستان، بحرین، قطر و امارات را اشغال کند و ما بودیم که ایستادیم و اجازه ندادیم. ما اولین کشوری در منطقه بودیم که تجاوز صدام به کویت را محکوم کردیم، قبل از اینکه شورای همکاری خلیج فارس از خواب بیدار شود یا از ترسش حرفی بزند. ما همان روز که عاشورا هم بود شورای عالی امنیت ملی تشکیل دادیم و این تجاوز را محکوم کردیم و به مردم آواره کویت رسیدگی کردیم بعد هم به مردم آواره عراق در سال بعد کمک کردیم.

روحانی بیان کرد: ایران همواره به عنوان حامی مسلمان‌ها، همسایگان خودش و امنیت ساز منطقه خلیج فارس در طول قرن‌ها و هزاران سال بوده است‌. امارات متأسفانه مرتکب خطایی بسیار بزرگی شده است و امیدوار هستیم که از این خطا برگردند و توجه کنند این مسیر غلط است و نه به نفع حاکمان و نه به نفع امنیت خودشان است و به اینها هشدار می‌دهیم که مبادا بخواهند پای اسرائیل را به منطقه باز کنند. آن وقت حساب دیگری خواهد داشت و برخورد دیگری با آنها خواهد شد. تا اینجا خطای بزرگ و عمل خائنانه ای انجام دادند امیدواریم متنبه شوند و این مسیر نادرست را ادامه ندهند.

وی اشاره کرد: یک بخش شیرین ماجرا را هم دیروز روز جمعه و روز مباهله داشتیم. ما یک موفقیت بزرگ را در شورای امنیت سازمان ملل شاهد بودیم و برای اولین بار است آمریکایی‌ها در شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه‌ای پیشنهاد می‌دهند و فقط یک کشور کوچک جزیره‌ای به آن رأی می‌دهد. من به یاد ندارم آمریکا از ماه‌ها خودش را برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایران آماده کند و قطعنامه‌ای تهیه کند و فقط یک رأی بیاورد آن هم دومنیکن و یک کشور کوچک.

روحانی ادامه داد: آمریکایی‌ها می‌خواستند علیه جمهوری اسلامی ایران قطعنامه تهیه کنند اما این قطعنامه آنها تنها یک رأی آورد که آن هم «دومینیکن» بود. اگر بگوییم یک جزیره که اشتباه است، یک سوم جزیره است. ببینید کار آمریکا به کجا رسیده و به چه روزگار خفت باری افتاده است و از سوی دیگر شما قدرت برجام را ببینید. برجامی که این همه ضربه خورده است و در این سه سال و با جنایات آمریکا و صهیونیست‌ها رو به رو بوده اما با این اوصاف نیز برجام نیمه جان رو به روی آمریکا ایستاد.

رئیس‌جمهور گفت: علت اینکه ۱۱ کشور رأی ممتنع و دو کشور رأی مخالف دادند این بود که همه آنها استدلال کردند حفظ برجام برای مصالح منطقه و جهان ضرورت دارد اما موفقیت بزرگ این بود که آمریکا در این توطئه با خفت و خواری شکست خورد. البته پیش‌بینی می‌شد که این قطعنامه رأی نیاورد و یا آمریکایی‌ها به سمت خرید رأی بروند اما نه نیازی به وتو پیش آمد و نه اصلاً این قطعنامه رأی داشت.

روحانی تصریح کرد: به نظر من روز مباهله در تاریخ ایران و در مبارزه با استکبار جهانی یک روز ماندگار شد. البته آمریکایی‌ها وقتی دیدند فضاحت بسیاری پیش آمده خبری را اعلام کردند که آن هم دروغ بود. آنها اعلام کردند که چهار کشتی ایرانی را در آب‌های بین المللی توقیف کرده اند اما مشخص شد کشتی و پرچم‌هایی که روی آنها استفاده شده ایرانی نبوده اند و این خبر از اساس دروغ بود. البته این دروغ آمریکایی‌ها برای آن بود که بتوانند آن خفت شورای امنیت را تا حدودی بپوشانند.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران با قدرتی که امروز در سطح منطقه دارد و البته با دوستان و کشورهایی که با جمهوری اسلامی ایران در اهدافی مشترک هستند خوشبختانه موفقیت‌های بسیار بزرگی داشته اند و روز گذشته یک موفقیت بزرگ سیاسی برای جمهوری اسلامی ایران و یک شکست سیاسی و حقوقی برای رژیم آمریکا رقم خورد.

وی ادامه داد: امیدواریم کشورهای منطقه نیز از این مهم درس بیاموزند و خودشان را به یک رژیم غاصب و ظالم که جنایات فراوانی را در این سال‌ها مرتکب شده، نزدیک نکنند.

کد خبر 4998619

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha